Evenement

Historie CONTOUR Run op Velden

De eerste editie van de CONTOUR Run op Velden werd gehouden op 7 december 2008. Met 650 deelnemers, waarvan 150 in de diverse jeugdcategorieën, was het evenement al direct een doorslaand succes. Dit kwam niet alleen door het aantal deelnemers, maar was zeker ook te danken aan de perfecte organisatie en de gezellige ambiance tijdens- en na de wedstrijd. Het goed neerzetten van een hardloopevenement en het creëren van een optimale sfeer voor lopers en publiek, was altijd al het handelsmerk van de Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden bij de jaarlijkse Molendijkcross. Deze crossloop is vele jaren lang dé wedstrijd in Velden geweest.

Met de komst van de Venloop nam de populariteit van de wegwedstrijden sterk toe in de regio. De Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden besloot ook een eigen wegwedstrijd in Velden te gaan organiseren. De CONTOUR Run op Velden, een hardloopwedstrijd door het centrum van Velden en over landweggetjes in het buitengebied, was geboren. Vanaf dag 1 is CONTOUR Accountants bij het evenement betrokken als hoofdsponsor.

Op zaterdag 20 mei 2017 zal een nieuwe mijlpaal worden bereikt. De 9e editie zal in sterk vernieuwde vorm, met een nieuw uitdagend parcours, plaatsvinden aan de oostkant van de Rijksweg in Velden. De CONTOUR Run op Velden wordt dit jaar onder andere uitgebreid met een zogenaamde X-Loop, voor mensen met een beperking. Dit in het kader van het regionale IKS-plan (Iedereen Kan Sporten). De Lopersgroep Arcen-Lomm-Velden draagt zo, ook op het vlak van maatschappelijke betrokkenheid, haar steentje bij. Start en finish zijn gesitueerd bij de nieuwe BMV De Vilgaard in Velden. Uitstekende voorzieningen voor zowel deelnemers als publiek zijn hiermee gegarandeerd.


 

CONTOUR accountants logo

 


Het laatste nieuws (facebook):

De start van de 5km... ... Lees verderminder

bekijk op Facebook